Przed nami kolejne spotkanie z cyklu „Przyjemności świata tego". Już w najbliższy piątek 27 października br. o godzinie 9:00, w Centrum Edukacji Tradycji im. Jana Potockiego zapraszamy na wykład kuratorki wystawy multimedialnej „Historyczna kuchnia” P. Edyty Kucaby-Łyszczek. Wydarzenie poświęcone zostanie historii kuchni zamkowych od XVII do XX wieku., itp. Prezentacje skierowane zgodnie z założeniami projektu głównie do ludzi młodych, studentów i licealistów odbywają się w ramach programu kulturalno-edukacyjnego projektu Prace remontowo, konserwatorskie i budowlane Oranżerii oraz Ujeżdżalni w ramach przedsięwzięcia „Ochrona i rozwój dziedzictwa kulturowego dawnej Ordynacji Łańcuckiej poprzez prace remontowo-konserwatorskie oraz wykreowanie nowych przestrzeni ekspozycyjnych OR-KA II, III, IV, VII”.
Uczestnicy spotkania dowiedzą się między innymi, gdzie znajdowały się kuchnie, jak były urządzone i wyposażone oraz jakie potrawy w nich przyrządzano. „Przyjemności świata tego” to cykl wydarzeń z użyciem multimediów w celu prezentacji malarstwa, fotografii, grafik, filmów i muzyki w celu zilustrowania takich wydarzeń dawnych jak: bale, polowania, podróże, tzw. bywanie – wyścigi, wizytyInformacje
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług oraz w celach analitycznych i marketingowych. Możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce lub zaakceptować wszystkie pliki cookies. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą "Polityką prywatności"
Akceptuję